Årets prosjektkonferanse Prosjekt 2013

Nøkkelen til suksess!

Dagens organisasjoner har innsett at god prosjektgjennomføring er nøkkelen til at de skal bli en suksessfull, fremtidsrettet og levedyktig virksomhet. Det er i prosjektene at kreativitet og innovasjoner blir omformet til forretningsmuligheter og verdiskapning. Det er prosjekter som er verktøyet for alt fra organisasjonsendringer, via store, komplekse investeringsprosjekter, til de små oppgavene som man ikke ønsker å gjennomføre som del av normal drift.

......Kort sagt er prosjektet nøkkelen til suksess!

Det er ingen enkel oppskrift å oppnå suksess gjennom prosjekter. Årets prosjektkonferanse fokuserer på noen av de mest sentrale fasettene av prosjektfaget; Hvordan å legge forholdene til rette for kreativitet og innovasjon? Hvordan sikre at prosjektene oppnår sine målsetninger og at virksomheten klarer å hente ut de gevinstene de ønsker seg? Hva må man gjøre for å hindre at man blir akterutseilt og at man hele tiden klarer å forbedre seg?

Som alltid har årets prosjektkonferanse målsetning å ta pulsen på prosjektfaget. Det betyr at vi presenterer de nyeste erfaringene fra praksis og forskning innen prosjektfaget, samtidig som vi forsøker å tenke litt fremover for å se hva fremtiden bringer an muligheter og utfordringer.

Velkommen til "Den gamle Studenterstad"!

 

I år gjennomføres konferansen i Trondheim for første gang. Dette er fordi det prosjektfaglige miljøet i år feirer to store og sentrale jubileer. For det første er det 30 år siden NTNUs etter- og videreutdanningsprogram i prosjektledelse ble etablert, og det er 20 år siden forskningsprogrammet "Prosjektstyring år 2000" (PS 2000) ble etablert. Begge etableringene ble en realitet etter initiativ fra industri og næringsliv, og uten disse initiativene hadde ikke det norske prosjektfaglige miljøet vært på det nivået det er i dag.

 

Dette fortjener en feiring! Og vi velger å feire denne anledningen ved å invitere til en storstilt markering i Trondheim den 16. og 17. oktober i forbindelse med Årets prosjektkonferanse.

 

16. oktober: Bli kjent og senk skuldrene!

Årets prosjektkonferanse innledes den 16. oktober med et nettverkstreff ved Nidarosdomen sammen med NTNUs Etter- og videreutdanningsprogram i prosjektledelse. Vi møtes i servicesenteret for en aperitiff, og Statsbygg vil kort fortelle om utfordringen knyttet til det å bygge et moderne servicesenter kloss inntil nasjonens største helligdom fra 1100-tallet. Turen går videre inn i Nidarosdomen hvor vi blir ønsket velkommen av ordfører Rita Ottervik og rektor ved NTNU, Gunnar Bovim. Det blir så omvisning i Nidarosdomen.

Etter omvisningen går turen til Café Dublin i Prinsenkrysset, hvor vi settes i stemning av irsk musikk, irish stew og irsk drikke, for de som måtte ønske det. 

"Vi tar pulsen på prosjektfaget!"

Konferansens motto har alltid vært "Vi tar pulsen på prosjektfaget!" Dette betyr at vi har ambisjoner om å kunne presentere de aller nyeste trendene og de nyeste erfaringene. Videre betyr det at vi ønsker å være i forkant av den utviklingen som praktikerne opplever i sin hverdag. Ved å være med på konferansen skal deltagerne få med seg nyttige innspill og kunnskap som de kan omsette til utvikling av prosjektprosessene i egen organisasjon.

Få med deg UKA og UKErevyen!

Etter siste foredrag på konferansen inviterer vi til Studentersamfundet og UKErevyen i forbindelse med UKA-13. UKA er Norges største kulturfestival, og UKErevyen er et naturlig høydepunkt for "nye studenter, gamle studenter og vanlige borgere", som det heter. UKA arrangeres annet hvert år siden 1917, og må bare oppleves. Kanskje du her får se med egne øyne hvorfor Trondheim kalles "den gamle Studenterstad"? Slagordet til UKA er: "UKA er der hvor tiden opphører". Dette må man ikke gå glipp av!

Etter revyen inviterer vi til felles middag hvor vi i ro og mak og i godt selskap kan oppsummere to flotte dager i Trondheim.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Årets prosjektkonferanse, Prosjekt 2013, hvor vi i år har laget en unik ramme rundt konferansen.

Vi sees i Trondheim den 16. og 17. oktober!