Lars Petter Hagen

 

FOREDRAGSHOLDER PROSJEKT 2012

Kunstnerisk direktør ved ULTIMA

 

 

Om foredragsholderen:

Lars Petter Hagen er en norsk komponist fra Ski. Han har studert ved Norges Musikkhøgskole og har komponert blant annet instrumental-musikk, elektroakustiske verker, samt musikk for film og teater.

I 2003 fikk Lars Petter Hagen Arne Nordheims komponistpris, og i 2004 ble han tildelt Edvard-prisen i klassen for samtidsmusikk. Han har i tillegg vært kunstnerisk leder for interesseorganisasjonen Ny Musikk og festivalene Happy Days, Nordic Music Days og Ultimafestivalen. Han ble kunstnerisk leder for Ultimafestivalen fra 2012, etter også å ha vikariert i samme stilling der i 2009 og 2010.

Kunstnerisk innslag

Om foredraget:

Lars Petter Hagen, kunstnerisk direktør ved ULTIMA, vil holde et kort innlegg knyttet til kreativitet vs. standardisering. Deretter vil vi få oppleve et kunstnerisk innlegg som har fått navn REUNION 2012.

Hva skjer når sjakkspillere lager og bokstavelig talt 'spiller musikk'? Hvordan lyder sjakk matt?
Et sjakkbrett utstyrt med sensorer som registrerer bevegelsene på brettet var utgangspunktet for klassikeren av denne kunstinstallasjonen. Nå presenteres en ny teknologisk oppdatert versjon som vil være tilgjengelig for Prosjekt 2012 deltagerne.